23 Haziran 2015 Salı

Ramazanın bereketini açlık çeken bebeklerle paylaşın 90 liraya bir bebeği 100 gün doyurun!..

Yeryüzü Doktorları, bu Ramazanda da “Bebekler Açlığa Dayanamaz” diyerek Eminönü’nde kurduğu “Yeryüzü Çadırı”yla ramazanın bereketini, yoksul coğrafyalarda açlık çeken anne ve bebekler için paylaşmaya davet ediyor.Yeryüzü Doktorları (YYD), Somali, Nijer, Demokratik Kongo Cumhuriyeti başta olmak üzere birçok Afrika ülkesinde anne-çocuk ve beslenme sağlığı merkezlerinde bugüne dek 60 binden fazla çocuğa ve anneye doğrudan tıbbi beslenme desteği sağladı ve sağlamaya devam ediyor. 



YYD Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İlker İnanç Balkan dünya genelinde yılda 137 milyon bebek doğduğunu belirterek, bunların 6.3 milyonunun beşinci yaş gününü göremeden hayata veda ettiğini söyledi. Bu bebeklerin çoğunluğunun gıda krizi içinde bulunan 24 Afrika ülkesinde doğduğunu hatırlatan Balkan, “Her yıl üç milyon bebek doğrudan yetersiz beslenme [yani malnutrisyon] veya dolaylı sonuçları nedeniyle kaybediliyor. Dakikada 5 bebek ölüyor” dedi. 


Kampanya ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sümeyye Tümtürk ise “Bebekler Açlığa Dayanamaz kampanyasında bu 3. yılımız. Bir bebeğin 1 aylık tıbbi beslenme bedeli 30 TL, iki aylık tıbbi beslenme bedeli 60 TL ve 100 günlük tıbbi beslenme bedeli ise 90 TL” diye konuştu.
Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yapabilir ya da MAMA yazıp 6612’ye SMS atarak 5 TL bağışlayabilirler.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder