23 Haziran 2015 Salı

Jolly Tur, Turizmi İleriye Taşıyacak Yatırımcılarla Çalışıyor

Antalya’nın lüks en önemli otel zincirlerinden olan ve iç pazarda Jolly Tur’la tek yetkililik anlaşması yaparak,  2015 yazına hızlı bir giriş yapmayı planlayan Sunis Hotels, yatırımlarındaki yeni rotasını Ege Bölgesi olarak belirledi. Özdere’de 3, Seferihisar’da 1 otel daha açmayı planlayan grubun bölgede yaptığı ilk yatırım olan ve 58 Milyon Euro’luk  (175 milyon TL)  yatırım maliyeti ile bölgeye yeni bir heyecan katan Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’daki ilk sezonunda beklentilerin üstüne çıkarak şimdiden doluluk oranını yüzde 70’in üzerine çıkardı. Otelin misafir profilinde yerli turist kadar AB ülkeleri, Rus, İranlı ve Slovak turistler önemli bir yer tutuyor. 

İLK YATIRIMA 58 MİLYON EURO
Sunis Hotels’in Özdere’de lüks konumlandırdığı tesis, 58 milyon Euro’luk (175 milyon TL) bütçeyle turizm sektörüne kazandırıldı. Ege Bölgesi’nin en lüks 5 yıldızlı oteli olarak bölgeye kazandırılan yatırım toplam 45 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Çevreci yapısıyla dikkat çeken otelde peyzaja ve doğaya 22.000 metrekarelik alan ayrılan tesisin, standart odalar, deluxe süit odalar, aile odaları, kral dairesinin ve engelli odalarına yer verilen tesiste toplamda 470 oda hizmet veriyor. 

GASTRONOMİYE BÜYÜK ÖNEM 
Oteldeki bölümler belirlenen misafir profilinin lüks ve keyifli bir tatil geçirmeleri için tüm ayrıntılar dikkate alınarak projelendirildi. 8 bin metrekarelik SPA, 3 bin metrekarelik havuz, 13 bar, İtalyan, Meksika, Çin, Osmanlı ve balık mutfaklarından oluşan 6 Al’a carte restoranın yanı sıra ana restorana 5 ayrı bölümle yer verilen otelde açık havada konumlandırılan restoranlar da dikkat çekiyor. Lezzet Sokağı, Snack Restaurant, Mevlana Restaurant, Teppanyaki Restaurant, Mangal Evi,  Öğle yemeği için ayrılan Restaurant; açık havada dikkat çeken bölümler arasında yer alıyor. İş dünyası düşünülerek 3 ayrı toplantı salonuna da yer verilen otelde çocuk ve gençler de unutulmadan ayrı ayrı kulüplere düşünülmüştür. 

ANTALYA OTELE DOYDU, YENİ ROTAMIZ İZMİR OLDU
Antalya’daki 5 yıldızlı 4 otelden sonra turizm yatırımlarının rotasını İzmir’e çeviren Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, yeni yatırımlarda İzmir’e odaklanmalarının nedenini şu sözlerle açıkladı:  “İzmir’in incisi olarak nitelendirilebilecek Özdere, yaklaşık 40 kilometrelik sahil şeridi, bozulmamış doğası ve eşsiz koylarıyla Türk Turizmi için son derece özel bir konumda ve cezbedici bir bölgede yer alıyor. Dolayısıyla biz de Sunis Hotel’s olarak turizmin yeni yıldızı Özdere’ye yatırım yaptık.”Antalya merkezli bir firma olarak yatırımlarının neden yine Antalya’ da olmadığına da değinen Ünal, “Antalya, her zaman için turizmin başkenti ve cazibe merkezi olarak kalacaktır. Ancak, Antalya’nın otele doyduğunu düşünüyoruz bu sebepten dolayı yeni yatırımlarında Antalya’nın cazibesini azaltacağını düşünüyoruz. Bu yüzden biz de yeni destinasyon arayışına girdik. İzmir Özdere ve Seferihisar Doğanbey ise turizmde, yıldızı daha da parlayacak bölgeler. Bu bölgelerde birini hayata geçirdiğimiz toplam 4 yatırımımız söz konusu” diye konuştu. 

DÜNYANIN 7 HARİKASI’NDAN BİRİNİ ÖZDERE’YE TAŞIYACAK
İzmir’deki diğer yatırım planları hakkında bilgi veren Namık Ünal, Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın hemen bitişiğindeki 67 bin metrekarelik arazi üzerinde Dünyanın 7 Harikasından biri olan Hindistan’daki Taj Mahal şeklinde bir otel planladıklarını açıkladı. Ünal, tasarım ve projelendirme çalışmalarının hâlen devam ettiğini bildirdi. Seferihisar Doğanbey’deki otel yatırımı hakkında da konuşan Ünal, buradaki 120 bin metrekare arazi üzerinde termal Resort ve sağlık turizmini konu alan bir proje planladıklarından bahsetti. Ünal, “Arazimizin yakınında jeotermal kaynaklar mevcuttur ve toplam yatırım maliyetimiz arsa bedeli hariç 60 milyon Euro (180 milyon TL) civarında olacak” dedi.

JOLLY TUR, TURİZMİ İLERİYE TAŞIYACAK YATIRIMCILARLA ÇALIŞIYOR
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise, Jolly’nin turizmdeki 28 yıllık maratonu boyunca partner seçiminde son derece titiz davrandığına dikkat çekti. Mete Vardar, şöyle konuştu: “Bu titiz seçimimizin sonucu olarak bugün aralarında Sunis Hotels’in de yer aldığı Türkiye’nin en önemli ve hizmette sınırları zorlayan otelleriyle birlikte çalışıyoruz. Çünkü ‘Tüm Türkiye Jolly Tur ile Tatile’ misyonumuzun gerçekleşmesi için yüksek kaliteyle hizmet veren ve Türkiye’nin turizmini ileriye taşıyacak yatırımcılarla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Sunis Hotels’in ile Antalya’daki işbirliğimizin yanı sıra İzmir Özdere’deki yeni otellerinde de birlikte çalışarak Türkiye turizmini ileriye taşıyacak adımlar atmaktan memnuniyet duyuyoruz.
Ayrıntılı Bilgi İçin: Necla Ç. Unutmaz - necla@bizcetanitim.com - 0542 403 87 48

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder